Vragen

1. Login en registratie vragen

Waarom moet ik me registreren?
Het beheer heeft besloten dat je geregistreerd moet zijn om berichten te plaatsen en te lezen. Op deze manier is altijd duidelijk wie een bericht heeft geplaatst en kunnen je berichten alleen gelezen worden door de overige leden van dit forum.


Ik weet mijn wachtwoord of gebruikersnaam niet meer!
Geen paniek!
Bij het vergeten van je gebruikersnaam kun je bij het inlogscherm klikken op "gebruikersnaam vergeten?". Je vult dan je emailadres in en krijgt een mail met hierin je gebruikersnaam.
Bij het vergeten van je wachtwoord kun je bij het inlogscherm klikken op "wachtwoord vergeten?". Je vult dan je emailadres in en krijgt een mail met hierin een verificatiecode. Na ontvangst van deze code, kunt u een nieuw wachtwoord voor uw account kiezen.

Indien je bovenstaande hebt gedaan maar je hebt geen e-mail ontvangen: was het opgegeven e-mailadres dan wel juist? Als je zeker bent dat je e-mailadres correct was, neem dan contact op met de beheerder.

Ik heb me ooit geregistreerd maar kan nu niet meer inloggen!?
Als je zeker weet dat je de goede inloggegevens hebt gebruik is de meest voorkomende oorzaak dat de beheerder je account verwijderde. Indien dit laatste het geval is, heb je dan ooit een bericht geplaatst? Het is normaal dat forums om de zoveel tijd gebruikers, die nog geen berichten geplaatst hebben, verwijderen. Dit doen ze om de database qua omvang te verkleinen. Probeer je opnieuw te registreren en vermeng je in de discussies.

2. Gebruikers voorkeuren en instellingen

Hoe verander ik mijn instellingen?
Als je geregistreerd bent, worden al je gegevens opgeslagen in de database. Om ze te wijzigen moet je op de knop "profiel" klikken (deze staat meestal bovenaan op de pagina). In het profiel scherm kan je je instellingen wijzigen.

De meeste instellingen vind je onder "mijn profiel info". Hier kun je onder andere je handtekening aanpassen die weergegeven wordt onder al je berichten.

Hoe kan ik een afbeelding onder mijn gebruikersnaam plaatsen?
Onder je gebruikersnaam kun je een kleine afbeelding laten weergeven, beter bekend als een avatar. Deze afbeelding is meestal uniek of persoonlijk voor iedere gebruiker.

In het scherm "profiel" (zie vorige vraag), vind je de optie "mijn avatar". Hier kun je een plaatje kiezen uit de standaard gallerij. Maar het is natuurlijk nog leuker om een eigen plaatje te gebruiken. Onder het kopje "Geef een Avatar voor uploaden" kun je een plaatje vanaf je eigen PC uploaden. Let op: je avatar mag maximaal 100 bij 100 pixels groot zijn.

3. Berichten plaatsen

Hoe maak ik een nieuw onderwerp aan?

Je kunt een nieuw onderwerp aanmaken door naar het subforum te gaan waar het onderwerp dat je wilt plaatsen het beste in past. Als je in dit subforum bent klik je op de knop nieuw bericht. Op de pagina die geopend wordt kun je je bericht aanmaken. Vergeet niet om je onderwerp een duidelijke titel mee te geven! Als je het bericht hebt ingetypt klik je op doorgaan om het te plaatsen.

Hoe reageer ik op een bestaand onderwerp?

Als je wilt reageren op een bestaand onderwerp kan dit door op de knop “reageer” te klikken. Op de pagina die geopend wordt kun je reactie intypen. Als je het bericht hebt ingetypt klik je op “doorgaan” om het te plaatsen. Als je snel wilt reageren, kun je ook kiezen voor de knop “snelle reactie”. Er wordt dan een klein venster geopend waarin je de reactie kunt typen. Als je de reactie klaar hebt klik je op “doorgaan” om het te plaatsen.

Nadeel van deze manier van reageren is dat je geen knoppenbord met hulpmiddelen kunt gebruiken om je bericht op te maken.

Kan ik mijn teksten opmaken?

Je kunt je tekst op te maken door letters vet, cursief of onderstreept weer te geven. Dit kan door de tekst te selecteren die je op wilt maken en dan te klikken op een van de opmaakknoppen boven het tekstvenster. Deze knoppen zien er hetzelfde uit als in bijvoorbeeld Word. = vet,  = cursief en = onderstrepen.

Kan ik HTML gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om je bericht op te maken met HTML code. De meeste opmaak die je via HTML kan toepassen is ook via Board Code mogelijk.

Hoe zet ik een banner of tekst standaard onder mijn berichten?

Bovenaan de pagina kun je klikken op "mijn profiel". Op de pagina die dan geopend wordt vind je de optie "mijn profiel info".  Als je hierop klik vind je helemaal onderaan de pagina de optie "onderchrift" met daarnaast een tekstvak. Als je hier je banner als afbeelding invoegt (dit werkt hetzelfde als het plaatsen van een afbeeling in een bericht zoals hieronder wordt beschreven) staat deze standaard in je onderschrift. Klik vervolgens op "stuur in" om op te slaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon een tekst kiezen als onderschrift.

Wat zijn smilies?

Smilies zijn kleine afbeeldingen die gebruikt kunnen worden om een gevoelstoestand uit te drukken, bijvoorbeeld :) betekent blij, :( betekent ongelukkig. De beschikbare smilies worden weergegeven als je een bericht plaatst. Maak geen overdadig gebruik van smilies, ze maken een bericht snel onleesbaar.

Kan ik afbeeldingen plaatsen?

Ja, je kan afbeeldingen in je bericht weergeven. Je kan een afbeelding van je harde schijf naar het forum uploaden via de optie Kies afbeelding als bijlage. Wij raden echter aan om afbeeldingen te plaatsen door ze vanaf een externe website te hosten. Dit kan bijvoorbeeld via site als Photobucket, een instructie voor het gebruik van photobucket vind je hier.

In het algemeen geldt dat je foto's vanaf een externe site kunt plaatsen door de link naar de foto in het bericht te plaatsen, deze te selecteren en dan op deze knop te klikken.

De link wordt dan tussen de code [img] en [/img] gezet. Bijvoorbeeld [img]www.mijnplaatjes/plaatje.jpg[/img]. Als je het bericht nu plaatst wordt de afbeelding weer te geven.

Wat zijn gesloten onderwerpen?

Zowel moderators als administrators kunnen onderwerpen sluiten. Je kan dan niet (meer) antwoorden op deze berichten. Onderwerpen kunnen om diverse redenen gesloten worden.

4. Overig

Wat zijn moderators?

Moderators zijn gebruikers of gebruikersgroepen die in staan voor de dagelijkse werking van het forum. Ze kunnen berichten wijzigen en verwijderen; onderwerpen sluiten, openen, verplaatsen, splitsen en verwijderen. In het algemeen zorgen ze ervoor dat het forum overzichtelijk en leesbaar blijft.

Wat zijn administrators?

Allereerst hebben de administrators op dit forum dezelfde taken als de moderators. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het beheer van de website als geheel en zorgen ze ervoor dat de site er zo goed mogelijk uitziet en werkt. Ook bijzondere acties als het toekennen of juist verwijderen van rechten van gebruikers worden door de administrators uitgevoerd.